Winter-times

site aangepast op: zondag 30 april 2017 18:17

De verzorgingsposten van de RET

Dinsdag 18 juli 2017, de dag van Elst

De eerste dag, de dag van Elst, door de Betuwe vlak langs Arnhem. Iedereen moet nog even wennen aan het vroege opstaan, en de onervaren wandelaars beginnen met een veel te hoog tempo. Maar voor iedereen is het de enige dag via de noordkant van de Waal, langs plaatsen als Bemmel, Huissen, Elst, Valburg en tenslotte vanaf Oosterhout over de hele lange dijk naar Nijmegen.

Dit jaar wordt deze route omgekeerd gelopen in vergelijking met eerdere jaren. Dus nu 's ochtends de lange dijk van Lent naar Oosterhout, en de dag wordt afgesloten met de route van Bemmel naar Nijmegen. De 30 km wandelaars slaan Oosterhout over, maar komen voortaan wel door Bemmel. Even opletten dus:

De rustposten van de RET zijn te vinden op de volgende lokaties:

1. De eerste rust van de dag (voor de 40 en de 50 km) is in Oosterhout. De post staat aan de linkerkant van de weg, in een loods van een boer. Bij deze rustpost kunt u ook uw consumptiekaarten afhalen op vertoon van uw later te ontvangen email.

2. De grote rust van de eerste dag is gevestigd in Valburg, vlak voor het passeren van de spoorweg overgang. Zoals al een aantal jaren op het terrein van Gebroeders van Ginkel, Tielsestraat 9D aan de rechterkant van de weg. LET OP: we zijn verhuisd naar de achterkant van het terrein. We staan dus niet meer voor de hoofdingang naast de patatboer, maar 50 meter verderop kunt u rechts het hek binnen gaan. Heerlijk rustig, een echte verbetering denken wij.

3. Op de oude vertrouwde plaats, net voor het viaduct over de rijksweg, aan de linker kant van de weg, alleen voor de 50km lopers. Voor de goede opletters: vlak achter de bomen zie je het beroemde (of toch beruchte?) Gelredome van Vitesse.

Op foto boven: dit is het overzicht als je het viaduct op loopt. De rust stond bovenaan bij het gele kruisje, links bij de pijl achter de bomen zie je het Gelredome. De foto is genomen vanaf de grens van Elden.

4. De laatste rust bevindt zich binnen de grenzen van de gemeente Bemmel. Voor het eerst voor alle afstanden. Na het oversteken van het viaduct ziet u de rust aan de rechter kant van de weg, op de parkeerplaats bij voormalig Tuincentrum van de Looi, aan De Plak 29, net na de hoogspanningskabels waar u onderdoor loopt.

Vanaf een afstandje ziet het er zo uit (het bord staat er niet meer):

En van dichtbij dus zo:

 

De verzorginsposten zichtbaar in Google maps (klik erop voor meer details)

 


Grotere kaart weergeven

 

dag 1, Elst (blauw)

dag 2, Wijchen (rood)

dag 3, Groesbeek (groen)

dag 4, Cuijk (geel)

PDF file verzorgingsboekje

TomTom POI file RET