Winter-times

site aangepast op: zondag 03 juli 2011 22:07

 

2009: Er moet geloot worden

Ook voor 2009 was er een maximum aantal inschrijvingen vastgesteld. Dat maximum lag op 45.000. Voor het eerst in jaren is dat maximum ruimschoots overschreden. In totaal hebben zich 48.350 wandelaars ingeschreven.

Op 16 april a.s. wordt er geloot tussen iedereen die zich in de tweede inschrijfperiode heeft ingeschreven. Dat zijn 20.353 wandelaars. Echter: er wordt alleen geloot tussen de mensen die zich hebben ingeschreven voor de eerste medaille (dus mensen die nog nooit hebben deelgenomen, of eerder hebben deelgenomen maar nog nooit met succes de finish hebben gehaald).

Terug naar inhoud

2008: Fout in brochure

Er is een fout geslopen in de brochure die is toegestuurt aan de wandelaars. Het betreft het starten voor de 40 km deelnemers. Die start is gesplitst: elke wandelaar mag twee dagen vroeg starten (5.15 uur) en twee dagen "laat" (6.15 uur). De juiste indeling is als volgt:

Startbureau 40A t/m 40M starten woensdag en vrijdag vroeg

Startbureau 40N t/m 40Z starten dinsdag en donderdag vroeg

De vroege startkaarten hebben een kleurmarkering, de late kaarten niet. De kaarten zijn overdraagbaar. Mocht u dus willen ruilen met een andere wandelaar, dan kan dat.

Terug naar inhoud

2008: Laatste deelnemerskaarten verzonden

Nog geen deelnemerskaart ontvangen? (Nog) geen paniek, want de laatste kaarten worden in de week van 27 juni verzonden. Mocht u daarna nog steeds geen kaart in de bus hebben, dan wordt het tijd te bellen met het Bondsbureau in Nijmegen.

Terug naar inhoud

2008: RET vindt nieuwe rust in Wijchen

Ook in Wijchen gaat de stadsontwikkeling verder. Daardoor is onze bekende erwtensoep rust in Wijchen voor Carrosseriebedrijf Martens verdwenen. Daar worden nieuwe huizen gebouwd. Maar gelukkig worden elk jaar alle rustposten vantevoren bezocht, en is de RET er in geslaagd een nieuwe geweldige rust te vinden in dezelfde straat. Door Herenmodezaak ViaVia worden de wandelaars met open armen ontvangen. Even opletten dus: 200 meter doorlopen en kijken naar de LINKERkant van de weg, huisnummer 43B. Het zou zonde zijn als je de erwtensoep dit jaar moet missen :-) .

Terug naar inhoud

2008: Vlaggenparade op zondag

Liefhebber van de vlaggenparade? Evenement in het NEC stadio waarmee de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen officieel worden geopend. Zorgt vaak voor een uitverkocht huis. Maar of dat in 2008 weer het geval zal zijn is maar de vraag. Het evenement is verhuisd van de maandag naar de zondagavond. Argument daarbij is dat het voor veel wandelaars te laat werd zo vlak voor de vroege start op dinsdag. Maar of men zich realiseert dat veruit de meeste wandelaars pas op maandagochtend naar Nijmegen komen weet ik niet. Mocht u er naar toe willen, dan kunnen de kaarten ongetwijfeld via de wandelregio aangevraagd worden, of gekocht via het uitburo.nl.

Terug naar inhoud

2008: 44.033 deelnemers ingeschreven

De inschrijvng voor de 92e Vierdaagse van Nijmegen, die gehouden wordt van 15 tot en met 18 juli, is gesloten. Er hebben zich uiteindelijk 44.033 deelnemers ingeschreven. Zeker geen record, want in 2006 schreven zich maar liefst 48.630 wandelaars in. En ook de limiet is niet gehaald, want de KNBLO had het maximum op 45.000 gesteld. Maar toch een behoorlijke stijging in vergelijking tot vorig jaar, toen zich 42.270 deelnemers hadden aangemeld. Overigens kwamen er toen maar 37.505 aan de start, wat wel heel weinig was. Benieuwd wat er op 15 juli van start gaat.

Terug naar inhoud