Een moeilijk seizoen?

Guzman verlaat het veld na zijn rode kaart tegen Heracles

Zo, de eerste speeldag van de voetbal competitie zit er op. Na een zaterdagavond met leedvermaak om het verlies van Ajax, werd dat zondag gelijk afgestraft met een nog groter verlies van Feyenoord. Ach, met negen geblesseerde spelers (en een rode kaart voor de Guzman) was dat misschien te verwachten.

Maar ik deel helaas toch wel een beetje de angst van van der Gijp, dat dit een heel moeilijk seizoen gaat worden. We wachten de maandag nog even af, er kan nog gekocht en verkocht gaan worden, maar veel zit er niet in de buidel van Verbeek. Misschien een collecte tijdens het feest van de eeuw komend weekend?

Wordt dat trouwens druk? Er staan volgens mij nog iets te vaak advertenties in de kranten voor de kaartverkoop. Houden we soms allemaal ons rood-witte hart een beetje vast? Welnee, hand in hand kameraden, vanaf oktober, als iedereen weer fit is gaan we er voor. En die Europeese cup halen we ook. Wat denken ze wel in Zweden.

PZN: parkieten zonder naam

Vele jaren heb ik huisdieren gehad. Zestien jaar twee katten, moeder en zoon. Ook vroeger (opa vertelt) hadden we altijd huisdieren. Van cavia tot kameleon, van hond tot kat, van vis tot vogel.

Nadat mijn twee katten van ouderdom naar de kattenhemel waren vertrokken, heb ik al enige jaren geen huisdieren meer genomen. Natuurlijk miste ik het wel, ik geef het toe: ik zat vaak tegen ze te praten. En had nog het idee dat ze terug konden praten ook.

Tenminste: als ze niet bezig waren met sloopwerken. Behang, bankstel of tafelpoten, ze vonden het allemaal geweldig. Als ik maar zorgde voor een schone kattenbak en vers voer, heel veel vers voer. Al was chips of een borrelnootje ook geliefd.

Maar het bleef knagen. Na jaren “dierloos” geweest te zijn, ben ik vaak van plan geweest weer katten te nemen. Zeker bij een TV reclame met kittens, had ik het telefoonnummer van het dierenasiel al bij de hand. Maar ja, vaak op reis, gebonden, dus toch maar niet. Dan maar praten tegen de planten……

Tot vorige week. Toen ben ik gezwicht. Geen honden, geen katten, maar terug naar het begin: ik heb twee nieuwe kindertjes in de vorm van parkieten. Vrouwtje en mannetje, dus wie weet worden het er meer Wink. Ze zijn nog niet tam, maar beginnen al uit de hand te eten. En als het schemerig is, mag ik ze aanraken. Kennelijk durven ze dan niet meer weg te vliegen Smile

Kortom: leuk! Alleen heb ik nog geen naam kunnen bedenken. Wat doe je met parkieten? Gewoon maar fluiten? Of toch roepen? En wat zijn dan leuke namen? Pako? Pipo? Sjaan? Rita? Geen idee. Dus: HELP!!! Ik heb adviezen nodig. Help mijn PZN om hun eigen identiteit te vinden….

Olympische Studio Sportzomer

Ik kan het programma gewoon niet aanzien, door die verschrikkelijke presentatie van Mart Smeets (maar daarover meer in een volgende posting). Maar de openings tune van het programma klinkt geweldig. En het mooie van internet: in een paar minuten kun je het dan vinden, in dit geval op YouTube. Afspelen en genieten. Het gaat over liefde in plaats van de sport, dus ach, misschien moet ik Mart dan ook maar aardig vinden Smile

ss Rotterdam

ss Rotterdam van de HAL op weg naar Rotterdam

Opnieuw komt een schip van de Holland America Line (HAL) naar Rotterdam. Maar deze keer voor een permanent verblijf. De ss Rotterdam is onderweg op haar laatste reis, om als hotel-, conferentie- en tourisme schip dienst te gaan doen. Voorlopige ligplaats wordt Katendrecht, in de Maashaven. Het is voor 175 miljoen euro’s opgeknapt in o.a. Polen, Spanje en Duitsland. Het wordt sinds zaterdag getrokken door drie sleepboten van Wilhelmshafen naar Rotterdam, waar het maandag rond 4 uur bij Hoek van Holland wordt verwacht. Alleen op deze foto ziet het er al eel mooier uit dan de moderne Eurodam. Toch maar even kijken morgen Smile

Update:
Beelden vanuit Hoek van Holland, waar de ss Rotterdam onder grote belangstelling de haven binnen kwam:

WordPress Theme Design