Eurodam in Rotterdam

De Eurodam is het nieuwste schip van de Holland America Line (HAL). Niet erg Hollands trouwens, want het is in Amerikaanse handen en het hoofdkantoor is gevestigd in Seattle. Maar toch geeft het ons allemaal een Nederlands gevoel, en dan al helemaal een Rotterdams gevoel.

Het nieuwste schip is de Eurodam, een cruiseschip met 11 passagiers dekken, een lengte van 285 meter en de maximaal 2104 passagiers kunnen beschikken over een legertje van 929 bemanningsleden. Hoewel geregistreerd in thuishaven Rotterdam, zullen de meeste reizen rond Scandinavie plaats vinden, of transatlantische tochten.

Op 29 juni kwam het schip op zijn eerste officiele reis naar Rotterdam, waar het op 1 juli gedoopt zal worden door Konging Beatrix. Op de intocht op zondagochtend om 9 uur (vroeg) waren heel wat mensen afgekomen. Zelf heb ik gekeken op de kop van de Sluisjesdijk, waar het schil in de Waalhaven 180 graden moest draaien om daarna achteruit naar de cruiseterminal bij Hotel New York gesleept te worden. Prachtig geluid als het schip steeds drie keer blaast ten teken van welkom. De meeste mensen zwaaien naar het schip, hoewel er behalve de pers vrijwel niemand aan boord zit.

‘s Middags al werd er een eerste korte Noordzee cruise gemaakt. Bovenstaande filmpje heb ik gemaakt in Hoek van Holland. De Eurodam wordt begeleid door de loodsboot. Lekker zonnetje maar een stormachtige wind. Sorry dat het een beetje trilt en ruist Smile. Maar de sfeer is er. Hollands glorie? Of word ik nou sentimenteel?

Palingverbod

Paling rokenBinnenkort is het zover: er mag in het openbaar niet meer gerookt worden. Moord en brand wordt er geschreeuwd, vooral door de horeca. Ach, we zijn zeker niet het eerste land met deze regeling. En overal werd er moord en brand geschreeuwd. En overal viel het allemaal reuze mee. In Schotland en Engeland was het enige probleem dat het zo naar urine begon te stinken in de pub, omdat tot dan toe die lucht werd verdrongen door de rook. Elk cafe ruikt nu dus zo’n beetje naar Brise dennengeur, want daar is Unilever natuurlijk snel op ingesprongen.

Zelf rook ik niet, dus het maakt voor mij al helemaal niets uit. Maar na het roken volgden de paddo’s, en vandaag is er een nieuw verbod afgekondigd: de paling! Voorlopig alleen in de Tweede Kamer, maar we snappen allemaal dat de rest van Nederland zal volgen. De PvdD is de Geert Wilders van de Dieren: radicaal zonder grenzen. Laat de paling nou zo’n beetje de enige vis zijn die ik wel lekker vind. Voor het overige geldt: ik eet niets wat zijn hele leven in het water heeft gelegen. Maar van de paling blijven ze af! Ik ga gelijk een aktie hyve starten. En een partij tegen dieren…..

Welpies branden

Elk voordeel heb zijn nadeel, zoals we allemaal weten. De grote reclame hit van dit EK voetbal waren de welpies. Zaterdag zelf nog een paar exemplaren mogen ontvangen. Maar die hebben dus helemaal niet geholpen. Creatieve geesten zijn dus gelijk akties TEGEN de welpies begonnen. Zo is er al de

Slechte eigenschap….

Marco treurtMarco treurt na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Rusland op het EK 2008 in Basel. Ik treur meer dan mee. Tegelijkertijd realiseert hij zich dat hij dit gevoel volgend jaar nog wel vaker zal hebben als clubtrainer. Zou mij gelukkiger moeten stemmen, maar doet het niet.

Een ding is zeker, ik kan niet tegen mijn verlies Frown . En die Hiddink heb ik nooit sympathiek gevonden Smile .

Hiddink viert overwinning

35 jaar!!

Gefeliciteerd

Jawel, 15 juni: het is vandaag precies tien jaar geleden dat mijn zus 35 jaar werd Smile Gefeliciteerd Ingrid!

Een goed stel: 3-0

Nederland EK 208

Wat een heerlijke avond. Ik zeg het eerlijk, ik had er vooraf

Spannend

Ook Fokke en Sukke zitten in spanning voor vanavond. Bedankt voor de waarschuwing, ik was van plan een Italiaanse pizza te bestellen. Mooi niet, dat wordt Wiener Schnitzel!

Euromast op je rug

In Rotterdam kan alles. Zelfs het legaal springen vanaf de Euromast. Nou heb ik zelf al hoogtevrees als ik op een stoeprandje sta. Maar wel respect voor de mensen die met een parachute vanaf het hoogste puntje springen. Als je levensverzekering er ook mee instemt uiteraard. Moet je wel het handboek “wind” van Erwin Krol goed lezen natuurlijk, want voor je het weet kom je een zuchtje tegen. En heb je heel de Euromast op je rug hangen. Even slikken, maar daarna ben je wel wereldberoemd natuurlijk. Op zijn minst in Rotterdam. Let ook even op hoe de speaker direct met bevende stem roept “ok, niks aan de hand”. Of de springer daar op dat moment ook zo over denkt valt te betwijfelen Smile

Langzaam maar zeker……

Schreef ik een paar dagen geleden nog dat er pas bij de finale van het EK een oranje vlaggetje aan mijn huis te vinden zou zijn, vandaag weet ik beter. De buren zijn druk bezig geweest en hebben flink wat vlaggen ingeslagen. En of ze dan mijn regenpijp ook mochten gebruiken. Ach, van het een komt het ander, dus de gallerij hangt nu vol. Toch TV West maar eens bellen Smile Om nog meer in de stemming te komen ook maar wat muziek aan het downloaden. En hoewel ik geen fan van Froger ben (woont in de verkeerde stad), toch maar de tekst uit mijn hoofd geleerd (al is dat niet moeilijk en lukt het met een biertje op volgende week ook nog wel):

Of toch liever het romantische stemgeluid van Wolter Kroes?

Overal Polen…

Poolse KapperSteeds meer Poolse werknemers overspoelen ons land. Niets mis mee, het is meestal werk dat we zelf niet meer kunnen of willen doen, en het zijn ongetwijfeld aardige, hard werkende mensen. En aan de auto’s te zien waarmee ze in grote getalen voorbij rijden op de snelweg, verdienen ze goed ook. Of de auto’s zijn goedkoop in Polen. Of beiden.

Toch zijn er nog enkele plekken waar geen Polen te vinden zijn. Maar het worden er stteds minder (die plekken bedoel ik). Afgelopen vrijdag drong het tot me door: ze zijn overal!!! Met mijn vaste klantenkaart stapte ik, weer eens veel te laat, mijn vertrouwde kapsalon binnen. Veel te laat, want ik blijf die bezoekjes steeds maar uitstellen. Kan volgende week ook nog wel, denk ik dan. Ach, een beetje achter de oren op laten drogen, dan kan het nog wel een extra weekje. Totdat het dan voor mijn ogen hangt en ik mensen zie fluisteren met elkaar (psst, zie je dat haar….).

Kortom: op naar de Knappe Kappers hier in Alphen

WordPress Theme Design