Hand in hand

Feyenoord bestaat 100 jaar in 2008

Feyenoord bestaat dit jaar 100 jaar. Dus een feestjaar moet het worden. Uit een onverklaarbare hoge hoed weren een flink aantal nieuwe spelers getoverd. Nou ja, helemaal nieuw, fris en fruitig waren ze nou ook weer niet. Maar als trouwe fan wil je het woord afbouwen toch ook niet gebruiken. Nee, dit jaar gaan we er voor. Althans, dat waren we van plan in augustus 2007. En met trainer Bertje erbij kon het helemaal niet mis gaan.

Als Feyenoord supporter ben je natuurlijk niet voor de volle 100% objectief Smile . We zijn de laatste jaren (wat zeg ik, de laatste 25 jaren) niet verwend geweest met de allerbeste resultaten. Ok, niet helemaal zonder succes, kampioentje hier, bekertje daar, en natuurlijk de Uefa cup voor Pi-air. Maar in vergelijking met het schoonmaakmiddel en de gloeilampen (en ik bedoel dat natuurlijk met het grootste respect) komen we er niet helemaal als beste uit.

Zo ook weer dit seizoen. Van alle hoog gespannen verwachtingen aan het begin, is er niet veel terecht gekomen. Uiteindelijk kunnen we als het Rotterdamse AZ nog geheel met lege handen komen te staan. Om dat te voorkomen staan we dit weekend weer voor de belangrijkste wedstrijd van de competitie. Om het kampioenschap? Nee, om het halen van De Play-offs voor de selectie voor de voorronde van de Champions League. Jawel, als Heerenveen of Twente verliezen en Feyenoord wint van het altijd lastige Roda, dan kunnen we misschien nog kwalificeren voor de voorronde van de Champions League.

Dat wordt dus weer een spannende zondag. Om onbegrijpelijke reden zal Sport 1 wel kiezen voor de wedstrijden van 020 en 040. En naar het stadion ga ik al jaren niet, want daar geeft mijn cardioloog geen toestemmng voor. Dus wordt het langs de lijn of teletekst. En dan maar duimen. Al gebeurt het door slechte beslissingen van de scheidsrechter, schwalbes, blunders bij Heerenveen, het maakt mij niet uit, maar de eerste

Nu even niet meer :-(

Geert WildersZo, nu is het wel weer even genoeg. Na maanden van voorbereidende discussies, vele pagina’s in kranten en tijdschriften. Uren en uren op TV. Genoeg is genoeg. Laten we nu weer proberen om er een fijne samenleving van te maken. Gewoon respect, beleefd, vriendelijk, en meer van die ouderwetse dingen. Dus geen ongefundeerde kritiek, hard schelden, extreme commentaren op kranten websites, demoniseren, generaliseren. Ook geen geblondeerde haren meer op TV, maar gewoon weer lachen. Ja, laten we dat doen.

En toen werd ik wakker……..

1 April!

1 April!Opgelet, het is weer 1 april. Een dag dat het eigenlijk geen zin heeft om een krant te kopen of het nieuws op radio of TV te beluisteren. In elk geval is gezonde achterdocht op zijn plaats. Wat kan je geloven, en wat niet?

Verdachte meldingen: Blijdorp stapt over op vegetarische diervoedingm Scheveningen gaat het strand asfalteren (tegen de bedreiging van het water, bron TV West), Noordwijk en Noordwijkerhout gaan samen onder de efficiente naam Northgo (alweer TV West),

WordPress Theme Design