Mijn darmflora

De meest verschrikkelijke TV programma’s zijn toch wel die zogenaamd onafhankelijke journalistieke programma’s waar dan de reclame in zit verborgen.

Ok, het gebeurt overal, zeker ook in drama producties. Welke koffie drinkt Baantjes? En wat is de favoriete frisdrank van GTST? En ook Blik op de weg rijdt wel heel vaak in een Zweedse personenauto.

Maar ik bedoel zo’n programma als gezond en fit. Presenteert zich als een gezondheidsmagazine, maar het heeft natuurlijk maar 1 doel: drankjes aan de man/vrouw brengen. En niet gewoon drankjes, nee, gezonde drankjes. En niet zomaar gezond, nee gezonde drankjes voor je darmflora.

Had er vijf jaar geleden wel eens iemand van darmflora gehoord? Ja, bij een griep als je een paar uur op het kleine kamertje had gezeten. Dan wist je dat het daar binnen niet pluis was. Maar behalve een dagelijkse lepel levertraan ging er geen waanzinnig duur potje bacterien naar binnen (met namen als affisus ensensus of zoiets geks).

In dat TV programma worden beroepsgroepen getest door een zogenaamde professionele dietiste. En het is wonder, hoe gezond ze ook zijn, ze maken allemaal de grote fout: ze denken niet aan hun darmflora.

Het programma helpt me enorm, want ik heb altijd een teiltje nodig. Maar ja, de reclame is sterk, dus ik heb toch maar eens zo’n doosje gekocht. Wel lekker aardbei hoor. En het heeft nog geholpen ook. Want ik ben aan de dunne en heb een enorme verkoudheid te pakken. Bedankt mijnheer Unilever! Maar morgen ontbijt ik weer gewoon met een Duits broodje salami hoor.

Goeiemoggel

Zes maanden niets geschreven, dus het wordt tijd de draad weer eens op te pakken. Maar een beetje makkelijk beginnen, met een reclame filmpje. Geweldig, van KPN, de afdeling sproedjes. Geef maar hoer, ik roggel het wel.

WordPress Theme Design