Bye bye Postbank?

En alweer schokkend nieuws uit de bank wereld. Hebben we nog maar nauwelijks kunnen verwerken dat ABN overgenomen wordt door een britse of een Schotse bank, dan is nu de Postbank bezig om te verdwijnen.

De Postbank? Jawel, “Giroblauw Past Bij Jou” wordt vanaf 2009 oranje. Ergens in een kantoortoren in Amsterdam is besloten dat het veel goedkoper is om de ING bank en de Postbank samen te voegen. Ok, het kost bijna een miljard, maar daar staat tegenover dat er toch weer een paar duizend banen kunnen verdwijnen. En ongetwijfeld een groot aantal kantoren.

Volgens mij komen ze hier nog wel eens op terug. Lang niet iedereen is tevreden over de Postbank. Maar het imago lijkt me dik in orde. Goedkoop, overal aanwezig, laagdrempelig, en je doet je zaken terwijl je tegelijk een postzegel haalt. ING daarentegen staat gelijk aan Nationale Nederlanden, heel erg duur, weinig kantoren. Kortom: het tegenovergestelde.

En wat gaat er met Jan Mulder gebeuren? Heeft men daar aan gedacht? Is die campagne weg gegooid geld? Moeten Jan en Ellen naar de sociale dienst? Of wordt het gewoon een Oranje leeuw achterop de brommer in Parijs?

Met dergelijke berichten in de ochtendkrant krijg ik altijd het gevoel dat ik een daad moet stellen. Direct opzeggen die rekening (die trouwens verplicht was toen ik in 1973 op zaterdag bij de PTT Post ging werken). Maar naar welke bank dan? ABN? Wordt Engels. Fortis? Nee, die probeert ABN op te delen. Misschien de Rabo dan maar. Krijg je dan een mooie bankmap met Fatima op de voorkant? Ja, dat lijkt me wel wat (puur zakelijk gezien natuurlijk).

Fotocamera (en telefoon)

Heel mijn leven ben ik al een gadget nerd geweest. Nieuwe snufjes, electronica, tegen veel te hoge prijzen als het net op de markt is, ik ben een eenvoudig slachtoffer. Bij controle aan de grens is men vaak verbaasd hoeveel snoeren er in een computer tas zitten. Tja, alles heeft nou eenmaal zijn eigen lader, adapter, noem maar op.

Gelukkig beginnen de camera, pardon, telefoon producenten zo langzamerhand te begrijpen wat we nodig hebben. Kijk naar de nieuwste Nokia, de N95. 5 megapixel camera, vloeiende video, email, ingebouwde GPS, tomtom navigatie, weerberichten, verkeersinformatie, 2Gb memory card, tekstverwerking, agenda, noem het maar op. En heel bijzonder: hij kan nog bellen ook.

Dus vanaf nu live op deze website: live pictures. Leuke avond in Duitsland? Fotootje nemen en even uploaden. Binnen een paar seconden online en te bewonderen voor de hele wereld. Te bereiken door te klikken op deze link naar Flickr, de website die het allemaal mogelijk maakt.

Is dit nuttig? Welnee. Is het noodzakelijk? Kan me niet voorstellen dat er iemand belangstelling voor heeft. Maar kun je zonder een dergelijke website? Nee, beslist niet. Je moet tenslotte delen met de wereld wat je mee maakt. Dus kijken maar. Totdat het verveelt, of totdat uit de volgende telefoonrekening blijkt hoe duur het is om foto’s te uploaden. Dan kom je gewoon weer gezellig thuis naar de nooit ingeplakte foto’s kijken. Lekker ouderwets.

www.flickr.com

This is a Flickr badge showing public photos from WinterTime. Make your own badge here.

WordPress Theme Design