Een jaar alweer…….

Zonder woorden, met heel veel herinneringen.

Gefeliciteerd pa!

Jawel, vandaag wordt mijn paps 75 jaartjes jong. Geen groot feest deze keer, maar gezellig in een hotelletje in Rockanje bij het haardvuur. Van harte pa, nog vele jaren in gezondheid!

En wat doe je dan als kind in zo’n geval. Iets leuks sturen? Flesje? Geen idee. Gelukkig heb ik een zus die in zulke gevallen altijd de ideale dochter kan spelen. Cadeautje via een voor mij onbekende website, of anders krijg ik wel de opdracht om iets “namens ons 3-en” te kopen. Wat ik dan ook braaf vijf minuten voor sluitingstijd op de laatste winkeldag doe.

Niet deze keer. Want gisteren las ik in een emailtje dat ik besloten schijn te hebben om mee te doen met het gezamenlijk sturen van een verjaardags taart. Geen 75 kaarsjes, maar het gaat om het idee. Kijk, daar kom ik dus makkelijk mee weg. Nu alleen niet vergeten te bellen natuurlijk, want zelfs daarin ben ik geen ster.

Maar ook dat was niet eens nodig, kennelijk kennen mijn ouders mijn onhebbelijkheden ook al. Want ze belden gewoon zelf. Om mij te feliciteren met zijn verjaardag. Kijk, dat noem ik nog eens meedenken. En natuurlijk bedankt voor de taart. Die hadden ze trouwens gedeeld met Antonie Kamerling en Isa Hoes, die bij datzelfde haardvuur in hetzelfde hotel zaten. Taart-eten met sterren, ik voel een nieuw programma opkomen!

Mijn vader had trouwens geen idee wie het waren, dat moet voor “de sterren” toch ook wel bijzonder geweest zijn. Ik heb in elk geval wat om trots op mijn website te zetten. En pa, hierbij het reclame filmpje waarin ze beiden optreden. Antonie en Isa zullen er misschien niet trots op zijn dat ze (ook) daardoor beroemd zijn, maar het is het eerste wat ik kon vinden bij YouTube Smile.

Nogmaals: van harte! op naar de 100.

Bellen!

Sommigen beweren dat het niet leuk is om naar een belspelletje te kijken. Maar vaak valt dat best mee:

Schaep met de vijf pooten

Vandaag weer thuis gekomen na een paar dagen Engeland. En ja hoor, op de deurmat een pakje van Bol.com. Een van de kleine verzetjes die ik mezelf zo nu en dan gun: online CD’s of DVD’s bestellen. Ok, de iPod is al meer dan vol, maar toch zijn er altijd weer hebbedingetjes bij.

Een paar weken geleden zelfs ingetekend op een DVD, iets wat ik eigenlijk nooit doe. Te groot risico dat ik het dan weer vergeten ben, en de CD ook in de winkel koop, om hem dan dubbel te hebben. Maar niet in dit geval, want ik wist nog heel goed dat hij zou komen. De DVD van het Schaep met de vijf pooten!!!

Echt enorm genoten van die serie. Wat een karakters daar voor uitgekozen waren. Natuurlijk Loes Luca, maar ook Marc-Marie Huijbregts als Lukas Blijdschap, Pierre Bokma (Kootje) en Carry Tefsen als opoe Withof. Maar mijn favoriet was toch Lena Braams gespeeld door Georgina Verbaan. Geschreven door Eli Asser en natuurlijk groot geworden door de muziek van Harry Bannink.

Als ik alleen al denk aan de scene waarin Georgina op de barkruk hoteldehoteldehoteldebotel zit te zingen, smelt ik. Maar ook de gastrollen van Adele Bloemendaal, Gerard Cox en Huub van der Lubbe waren verrassend. Met geweldige liedjes als Vissen, Je gaat te ver door, We benne op de wereld, of Mensenlief waar gaan we toch naar toe.

De serie is (helaas moet ik alweer zeggen was) een combinatie van ouderwets toneel met per uitzending drie liedjes. En die liedjes zijn allemaal fantastiche herinneringen. Geen idee of dit nou een serie is voor mensen die met hun tweede jeugd bezig zijn, of dat ook jongeren het leuk vonden. Maar ik ga in elk geval het hele weekend genieten van de DVD.

Op de website van de KRO kunnen enkele liedjes bekeken worden.

WordPress Theme Design