Goude Marianne!

Acht jaar na haar eerste medaille heeft Marianne Timmer het weer gedaan: een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. Geweldig. En met hele grote afstand natuurlijk de allerleukste schaatser die “we” hebben. Heerlijke interviews altijd na afloop, beetje getergd, flauw lachje, altijd gewoon haar eigen mening. “We” hebben weer goud. Hup Marianne!!!!

Skype me

De ouderwetse telefoon heeft zijn langste tijd gehad. Internet bellen heeft de toekomst, in elk geval als je thuis bent. Steeds meer mensen doen de KPN verbinding van de hand. Voor onderweg is er natuurlijk al lang de mobiele telefoon. En inmiddels heb ik vernomen dat die ook in Rusland gewoon werken. Wel met een Russuschie SIM kaart, dat scheelt een hoop Roebels.

Ook voor het vaste net rukt het alternatief snel op met internet bellen. Zelf gebruik ik al een tijdje Skype. Een gratis programma zolang je maar belt met een andere computer. Wil je naar een “gewoon” toestel bellen, dan moet je wel betalen. Maar vaak spotgoedkope tarieven. Meest aktuele voorbeeld voor bellen naar Sachalin: KPN rekent 1 euro plus 5 cent, bij Skype betaal je 4,5 cent per minuut. Dat scheelt een slok op een borrel. En daar kan ook geen Tele2 of welke aaanbieder tegenop.

Het bellen naar een landnummer heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar ga dat zeker binnenkort doen. Van PC naar PC werkt het in elk geval perfect. Sublieme kwaliteit en tegenwoordig nog eenvoudig met video erbij ook. Betekent natuurlijk wel dat je je haar moet kammen voordat je gaat bellen. Maar het is een aanrader. En voor een paar dollar per jaar zet je een jaar lang je antwoordapparaat aan, dus iedereen kan inspreken wanneer hij/zij wil. Nu alleen nog even een Skype telefoon aanschaffen, zodat ik niet steeds naast de computer hoef te zitten.

Met onderstaande button kun je een berichtje achter laten op mijn virtuele antwoordapparaat. Met de andere kun je mijn status zien. Maar voordat we uitgebreid kunnen bellen moet je wel mijn goedkeuring hebben hoor, want ik heb natuurlijk geen zin om ‘s nachts door onbekenden uit Zuid-Amerika uit bed gebeld te worden (ook niet uit andere landen trouwens Smile ).Leave me voicemailMy status

Op naar Sachalin….

Vandaag zijn mijn zus(je) en mijn zwager maar weer eens naar een nieuwe bestemming getogen voor onze grootste olie maatschappij. Na een lange tijd in Kuala Lumpur, is het nu tijd voor het altijd opwindende Russische eiland Sachalin. Ik moet me er nog even in verdiepen, maar dikke kleding heb je er geloof ik wel nodig. Wachten op de foto’s maar, sneeuwlandschappen zijn altijd mooi….. Ik wens ze in elk geval het beste. Zelf heb ik al lang blij als ik na een weekje Engeland weer thuis ben, dus jarenlang op reis is aan mij niet besteed. Al sla ik een aanbod om een paar jaar naar Amerika te komen ook weer niet af. Tja, helemaal konsekwent is het dus ook weer niet……. De komende tijd Skype maar weer wat vaker aan laten staan. Misschien krijg ik wel telefoon uit Siberie. Lekker goedkoop.

WordPress Theme Design