Kort lontje

De laatste tijd zie je ze steeds vaker op TV, de spotjes over Nederlanders met korte lontjes. Onzin toch, wat denken ze wel, dat ze me met een filmpje kunnen veranderen? Als ik de ambtenaar tegen kom die dat bedacht heeft, zal ik hem eens even, oooooops…………

Jawel, ik betrap me er ook zelf op dat ik vaker dan vroeger een kort lontje heb (figuurlijk bedoeld, Frits). De auto is daar natuurlijk de perfecte plek voor, lekker snel even vloeken, schelden, een middelvinger, beetje bumper kleven. Je komt elkaar toch nooit meer tegen, en het lucht lekker op. Totdat het je zelf overkomt, en je denkt “ach, stel je niet zo aan”. Laatst werd ik afgesneden op de motorway naar het vliegveld van Birmingham, ach ja, vrouw achter het stuur, denk je dan in je opwinding, als je dreigt maar liefst twee minuten laten dan gepland in de business lounge te zitten. Dus even snel met een vinger aan je oog aanwwijzen dat ze beter moet kijken. Zo, opgelucht vervolg ik mijn weg.

Hee, dat is opvallend, ze blijft achter me rijden. He, ze neemt ook de afslag vliegveld, nou ja zeg, ze gaat zelfs het parkeerterrein op. O nee, ze zal toch niet…… Gelukkig schiet ze een andere weg in op het grote terrein met heilige koeien. Ik parkeer de auto, ga naar de bushalte en stap in. En wie zit daar voorin, zonder een spier te verrekken: juist. Ik word rood tot achter mijn oren, maar loop ook onverstoorbaar verder. Peinzend over de vraag wat Een Kort Lontje in het Engels zal zijn? Vanaf nu neem ik me voor toch maar wat meer verdraagzaam te zijn.

Algemeen Dagblad: wereldnieuws in Alphen?

Tijdens mijn weekend bezoekjes aan Nederland heb ik een paar keer kunnen proeven aan de nieuwe editie van het Algemeen Dagblad. Inmiddels ben ik in Engeland wel gewend aan het tabloid formaat, dus dat is wel lekker. Zeker in de trein of het vliegtuig leest het een stuk makkelijker, al heb ik wel constant het idee dat er gewoon minder in staat. Een bericht is tenslotte al snel pagina vullend. Ik heb hem dus gewoon sneller “uit”, zeker omdat al die bijlages (vooral in het weekend) aan mij niet zijn besteed.

Maar mijn grootste probleem is dat het echte Algemeen Dagblad hier in Alphen aan den Rijn niet meer bestaat. We worden getrakteerd op het regionale sufferdje AD Groene Hart. Kijk, daar heb ik dus niet voor gekozen. Jarenlang heeft men geprobeerd om mij de Rijn en Gouwe aan te smeren, de toenmalige regionale editie van het AD. Altijd afgewezen, want ik heb verder geen enkele behoefte aan regionaal nieuws. Dagelijks even TV West is wat mij betreft genoeg, zelfs als daar hooguit 1 item uit Alphen per week in zit.

Ok, het grootste gedeelte is gelijk aan het Algemeen Dagblad. De hoofdredacteur heeft inmiddels uitgelegd dat er 8 pagina’s verschillen zijn. “We” hebben 4 pagina’s regionale sport en 4 pagina’s regionaal nieuws. En dat dan van het niveau “speeltuin in Waddinxveen gaat dicht”, “weekmarkt in Gouda opgebroken” of “gondelvaart in Alphen groot succes”. Kortom: allemaal nieuws dat me helemaal niets doet. Ik kom tenslotte zelden in Waddinxveen, en het is al helemaal een paar jaar geleden dat ik in de speeltuin zat. Kortom: IK WIL HET AD TERUG!!!!

WordPress Theme Design