Irma…….

……veel te vroeg, veel te jong, vreselijk. Wat een rot ziekte is het toch. Rust zacht!

Big Brother 5: borsten kijken!

Vandaag gaat het op de TV dan echt van start, hoewel de bewoners er al een paar dagen wonen: Big Brother 5. Nu al een hype in de media, met de gewenste aandacht in kranten, op TV en zelfs in het parlement. Die John de Mol is niet dom hoor, dat wordt weer knallen. Niets is te gek: bevallen in het huis: graag zelfs, ze stonden in de rij. Ex-vriendje en vriendinnetje, met een huidig vriendje wat tandenkarsend thuis zit te kijken: hoera voor Hummy!

Gelukkig heb ik het in Engeland allemaal al kunnen zien, want daar is de nieuwste reeks een paar weken geleden afgesloten. Wat een toeval, ook al met een relatie tussen huidige en ex-vrienden. En ook iemand die verbannen werd naar een geheime kamer. Daar werd iemand in het huis zelfs zwanger, althans volgens de altijd betrouwbare tabloids. Maar toch werden daar vooral kijkers getrokken met tieten, heel erg veel tieten. Douchen zonder schaamte, sex in de whirlpool, onbeperkt borsten voelen, alles voor de kijkcijfers.

Ook in Nederland gaat het ongetwijfeld verder dan Ruud, die alleen maar wilde knuffelen. Op internet circuleren nu al de plaatjes van blote vrouwen, en dan zijn we nog maar een week bezig. Ben benieuwd hoe ver we in Nederland gaan dit keer. Slaagt minister de Geus erin om de geboorte tegen te houden? Ik hoop het niet, Nederland moet voorop lopen! Wanneer komt het eerste sterfgeval in Big Brother? Kom op John, je durft het!

Bank holiday

Het blijft natuurlijk wel Engeland: lid van de EC, maar toch net even anders. Daarom genieten “we” van een lang Bank Holiday weekend. De reden van deze bank holiday op maandag? Geen idee. Die is er ook niet echt. We hebben het daarom op kantoor maar even de “We Are British and we want to have a holiday when nobody else in Europe has a holiday” genoemd. En ze zijn er trots op Smile Ik heb lekker niets tegen mijn Nederlandse werkgever gezegd en geniet maandag van een Engelse pint (in Nederland, dat dan weer wel). Proost!

Talpa: dat valt (nog?) niet mee…..

Een lang weekend thuis, dus voor het eerst echt de kans om die wonderschone nieuwe zender Talpa te bekijken. Maandenlang voorbereid in de media, en zo’n beetje elke succesvolle ster en/of programma van een andere zender gekocht. Dus dat moet garant staan voor kwaliteit, hits en kijkcijfers. Het beoogde publiek is geloof ik tussen de 30 en de 40, de zogenaamde shoppers, dus daar val ik niet onder. Puhh, laat John maar eens naar mijn bankrekening kijken, dan piept hij wel anders. Maar goed, ik heb stiekem toch gekeken. Sorry.

Ok, het is nog vroeg, na zo’n eerste week moet alles nog wennen en op elkaar ingespeeld raken. En een aantal toppers moet nog van start gaan. Volgende week Big brother, met een heerlijke live zwangerschap. Ik kan niet wachten. In Engeland scoorde deze show dit jaar trouwens erg matig, ondanks live en vol in beeld: sex, naakt en nog eens sex. Ook Kopspijkers moet nog van start gaan, en een dagelijkse comedy op het tijdstip van GTST en het Journaal. En als afsluiting natuurlijk Barend, van Dorp en Mulder, dus van de herhalingen vanaf half elf zijn we dan ook af. Maar toch maar vast een oordeel over de eerste nieuwe programma;s.

En dat valt niet mee zeg. Het hulpje Rick van Edwin Evers vindt op zijn weblog zo’n beetje alles leuk, maar dat komt ongetwijfeld omdat zelfs dat radiostation is overgenomen door de Mol. Of Rickje hoort tot de debiele doelgroep. Want van een programma als Thuis kan toch niemand vrolijk worden? Een stuk of 5 B-sterren zitten aan een keukentafel een beetje slap te ouwehoeren, onder leiding (althans daar lijkt het op) van Gordon. Je ziet gewoon dat Angela daar erg ongelukkig zit te zijn. Maar het moet misschien nog groeien.

Beau is zo’n beetje het kijkcijferkanon van Talpa. Alleen werkt het bij mij niet. Ik vnd hem biljant in Boulevard, naast Albert welteverstaan. Maar als anchor in NSE komt hij echt niet uit de verf. Dat hele programma is ook waanzinnig zwak. Wie wil daar nou naar kijken? Ook hier weer een ongelukkig iemand met kwaliteit: Umberto Tan. Maar goed, het moet misschien nog groeien.

Zondagavond laat een sportbar programma met dezelfde Umberto en grootverdiener Jack Spijkerman. Laat ik er maar mee beginnen dat het nog moet groeien. Wat een bagger zeg. Jack is leuk in Kopspijkers, maar in dit programma totaal niet op zijn plaats. Kan geen zin uitspreken zonder op die speikkaartjes te kijke, onderbreekt op verkeerde momenten en moet het afleren om steeds om zichzelf te lachen. Groeien!

En dan heb ik nog gekeken naar het programma van Joling en Gordon. De laatste als maker van de melige grap, best leuk in zijn eigen radio programma. Joling ook best leuk als vaste grap bij Carlo en Irene. Maar samen in een lang TV programma, verschrikkelijk. Op bezoek bij iemand hutspot eten en dan zeggen dat het niet te vreten is: schuddebuiken hoor. In een varkensstal al na 2 minuten roepen dat je naar huis wilt. Samen in een slaapkamer met een busje strontspray stuiten. Top TV. In de jaren zestig in de jeugdherberg dan. Maar ik zal de doelgroep wel niet zijn. En het moet nog groeien tenslotte…..

En dan heb ik het nog niet eens gehad over 5 tegen 5, historisch programma wat geheel ten onrechte weer tot leven is gewekt. Waarin alweer Gordon mag tonen dat hij in zo’n programma niet leuk is. En al helemaal niet als hij bepaalt wie er wint. Of is het toch camp? Nou ja, groeien maar.

HELP: ik hou van Holland(s)

In dit blog heb ik het al een paar keer gehad over mijn iPod. Een geweldig apparaat met 60Gb opslag, waar ik al zo’n 20 dagen fulltime muziek op heb staan. Dit mede dankzij collega Emile, die vaak een doosje CD’s mee neemt. Ergens staat de catalogus van mijn iPod, met alle muziek die er nu op staat, varierend van hard rock, tot cabaret, tot soul, tot jazz, tot, ja, ik geef het toe, ook Nederlandstalige muziek.

Ik schaam me er natuurlijk wel een beetje voor om het te noemen, maar het is nu eenmaal een feit. Kom ik in de feeststemming, dan luister ik wel eens naar het betere Hollandse lied. Aan het eind van een lange avond in de bar, doe de CD van de Sjonnies het ontzettend goed. Wat te denken van een juweeltje van een tekst als “Je hebt roos in je blonde haren” (bedenk de melodie er zelf maar bij), of de klassieker “blauw van de sangria”, met de geweldige tekst:

Ja ja zo blauw blauw blauw van de sangria
Lig ik op het strand, de fles nog in mijn hand
Hasta la vista ol

Podcasting: lekker oud nieuws luisteren!

Als iPod bezitter ben ik gegrepen door een leuk nieuwtje: podcasting. Waaat? Podcasting. Heb je geen idee wat het is, dan hoor je er natuurlijk niet echt bij in de digitale wereld. Met voorop Adam Curry kan nu iedereen zelf een soort radiootje spelen op het internet. Maak een eigen show, zet hem op het web en de luisteraars kunnen hem bijvoorbeeld met het programma iTunes ophalen en afspelen op de MP3 speler. Erg populair, en vaak ook erg leuk om te horen.

Zelf zal ik zeker geen opnames gaan maken en online zetten. Want als ik hoor hoe sommigen zichzelf voorstellen als de nieuwe ontdekking van de Benelux, dan krijg ik daar al schaamte van. Laat staan als ik het zelf moet doen. Maar het luisteren is erg leuk, zeker als je veel op reis bent zoals ik. Elke week nieuwe opnames op mijn iPod zetten en onderweg afluisteren. Helaas weten de meesten zich absoluut niet te beperken. En een showtje van een minuut of twintig is erg leuk, maar om nou een uur naar een podcast (zo heet zo’n uitzending) vanaf de zolder te luisteren is even doorbijten hoor. Het voordeel van digitale uitzendingen is dat je ook snel kunt zappen.

Mijn favorieten? Allereerst een aantal profs die de gewone uitzendingen van radio programma;s online zetten. Het beste van Edwin Evers bijvoorbeeld, of Storing met Jeroen Pauw, of TROS Online. Maar ook leuke shows zoals Zoldercast (hoi Roelf), KoelCast, Fluox of SoChicken.

Veiligheid in de lucht?

Waarschijnlijk is een vliegtuig tegenwoordig de veiligste plek op aarde. Controle vooraf, paspoortcontrole en nog eens controle aan de gate. Het kan niet op. Schoenzolen, je broekriem, je computertas, alles wordt onder de apparatuur door gehaald. En bewakers kijken je ernstig aan. Het maken van een grapje durf ik al jaren niet meer, bang om alsnog geweigerd te worden. Met de reiskleding hou ik er ook speciaal rekening mee: geen grote gespen, geen geld of mobieltjes in de zak. Want sommigen vinden het een feest om gefouilleerd te worden, maar ik hoor daar niet bij Rolls Eyes .

Helaas wordt de controle aan de gate uitgevoerd door een bewakingsbedrijf. Ongetwijfeld aardige mannen en vrouwen, maar het is toch niet direct het beroep waar je vrijwillig voor kiest denk ik? Vandaag stond ik ook weer in de rij aan de gate. Computer uit de tas en ik werd van alle kanten bekeken alsof ik een terrorist was. Maar gelukkig, ik mocht doorlopen. En zelf help je tegenwoordig ook een handje, want onwillekeurig kijk je om je heen waar zich terroristen bevinden. Niet gehinderd door enige vorm van discriminatie pik je ze er als vanzelf uit.

En ja hoor, gevonden. Een vrouw van Aziatische afkomst, lange jurk, grote handtas. Dat moest wel foute boel zijn. Gelukkig dacht de bewaking er ook zo over. En de handtas werd binnenstebuiten gekeerd. En wat kwam er uit? Een stoomstrijkijzer en een kurkentrekker. Als dat geen gevaarlijke wapens zijn. Ik heb tenslotte mijn nagelvijltje wel eens in moeten leveren. Dus deze moordwapens zouden toch wel helemaal in beslag genomen worden? Het RTL journaal was ongetwijfeld al onderweg. Maar nee hoor, niets van dat alles. De groep bewakers keek met zijn allen vrolijk naar de kurkentrekker, lachte vriendelijk en wenste de mevrouw een goede reis.

Heb ik toch de hele weg op zitten letten of die handtas wel dicht bleef. Die wereld van tegenwoordig…..

WordPress Theme Design