Oranje boven

Vandaag Koninginnedag. Tradities zijn er om in stand te houden. Om 9 uur al bij de bakker om oranje tompoucen te kopen. Heerlijk. Krantje lezen, beetje TV kijken naar de viering in de Ridderzaal. Wat een geweldig lied gezongen door Maaike Widdershoven zeg. Zit de rest van de dag in mijn kop. Tenminste niet het gebruikelijke stijve ontvangst. Daarna de stad in (jaja, Alphen is een stad) en onder een heerlijke oranjezon eindelijk weer eens bij mijn favoriete cafe gezeten. En tot slot vanavond gekeken naar de show waarbij de hele Nederlandse artiestenwereld op kwam draven, onder de titel “Dit is een land om lief te hebben”. Mijn oranjegevoel is weer helemaal op niveau. En als ik die flitsen van Willem-Alexander en Maxima (die nog steeds emotioneel wordt van haar huwelijksbeelden) zo zag, dan zit het voor de toekomst ook wel goed.

Opmerkelijk!

Vandaag op de tekstpagina’s van TV West:

ALPHEN AAN DEN RIJN – De politie heeft een man uit Alphen aan den Rijn opgepakt die verdacht wordt van overvallen op twee winkels op een dag in zijn woonplaats. De winkels zijn gevestigd aan de Provinciepassage en de Herenhof. De zaken werden dinsdagmiddag vrij kort achtereenvolgens overvallen. De dader bedreigde in beide gevallen met een mes de medewerkers van de winkels en eiste volgens de politie geld. Beiden overvallen werden verstoord. Daardoor nam de overvaller zonder buit de benen. De medewerkers bleven bij de overvallen ongedeerd. Het motief van de dader is niet duidelijk.

Natuurlijk, een ernstige zaak. De medewerkers van Zeeman en de Marskramer zullen er enorm van geschrokken zijn. Maar het opmerkelijke in dit bericht is de tegenstelling: bij beide overvallen werd geld geeist. Maar volgens de geweldige Alphense politie is het motief onduidelijk. Oplossingen kunnen via email ingestuurd worden Smile

Dieptepunt

Een uur lang links gedreutel van Barend, van Dorp, Mulder en Spijkerman. Hoe erg het wel niet is dat de VARA boos is en hoe goed het is bij Tien. Voor geld is in elk geval alles te koop. Volgens mij heeft de Mol tot nu toe geen enkel programma zelf bedacht. Had ik maar een miljard…….

Let op de details……..

Het is weer maandag

Maandag, na een heerlijke week vrij, en een prachtig afsluitend weekend. Om zes uur op Schiphol, op weg naar Engeland. Dan weet je weer waarom het maandagochtend gevoel het maandagochtend gevoel wordt genoemd. Nou ja, nog maar 5 dagen en het is weer weekend Grin

Habemus Papam

We hebben een paus. Voordeel van een paar dagen thuis genieten van een korte vakantie, is dat je zo’n gebeurtenis life mee kunt maken op TV. Op CNN en BBC World vrijwel continu, in Nederland als het past tussen de STER-uitzendingen door. En ik geef het toe: het is een spannende aangelegenheid.

Zelf heb ik helemaal niets met het geloof, en al helemaal niet met de Katolieke kerk. Maar de manier waarop men op het St Pietersplein zoiets beleefd, en de rust en zekerheid die mensen kennelijk vinden in de religie, verbaast me wel. En misschien maakt het me ook wel een beetje jaloers? Altijd maar het jagende leven, deadline na deadline, altijd maar stress. En dan als tegenstelling de mensen die het als hun ultieme doel zijn om al dergelijke zaken opzij te schuiven en zich in te zetten voor zaken als vrede, geloof en spritualiteit. Met een Amerikaanse collega hier ook al vaak over gesproken, het blijft boeien. Misschien heeft het dopen vroeger toch wat bij me los gemaakt.

De hele seremonie in Vaticaanstad is zeker indrukwekkend. Ok, het gerommel met witte of zwarte rook kan volgende keer natuurlijk net zo makkelijk vervangen worden door een berichtje op de website van het vaticaan (die trouwens gewoon bestaat: http://www.vatican.va/). Want ook de kerk gaat met zijn tijd mee (als het maar niet om zaken als voorbehoedsmiddelen of euthanasie gaat tenminste). Maar terwijl ook hier om de hoek de kerkklokken de maaltijd van de bezorgchinees begeleiden, is het toch indrukwekkend als het Habemus Papam klinkt. En zoals verwacht de Duitse paus wordt aangekondigd.

Nu maar afwachten of de paus progressief zal blijken, of toch erg conservatief zoals gevreesd. Misschien moeten we nog een paar pausen wachten totdat er een blonde lesbische vrouw uit Zuid-Amerika tot paus wordt gekozen. Tot die tijd zal de Katholieke kerk geleid worden door paus Ratzinger, oftewel Benedictus de 16e. In Duitsland in de pers inmiddels bejubeld met de kop “Wir Sind Papst”. En in Nederland al goed voor enkele Duitse grappen (volgend jaar geen “bedankt voor die bloemen aus Holland”, maar “bedankt voor das Fahrrad aus Holland”). Ach ja, elk volk zijn eigen karakter zullen we maar zeggen Smile

Feyenoord-Ajax: 150 dieptepunten

Eerst al de uitslag, maar vooral het geweld voorafgaand aan en na afloop van de wedstrijd, bezorgt je een heel slecht gevoel.

WordPress Theme Design