Samen de lucht in, gezellig

Vandaag dus de eerste offici

Leuker kunnen we het niet maken

Ruim op tijd: met nog twee dagen te gaan is de electronische aangifte weer op de email bus gedaan. Ik weet niet wat dat is: het is tegenwoordig een werkje van niks. En met 5 jaar belastingdienst en 10 jaar accountantskantoor weet ik toch wel wat er verlangd wordt. Maar het blijft altijd een kwestie van wachten op het laatste moment. En menig jaar zelfs heel wat langer dan het laatste moment. Als de inspecteur begint te dreigen om zelf langs te komen, heb je tenslotte nog zeker 10 dagen om dat formulier in te vullen niet waar?

Vandaag nog een extra dagje aan mijn paasvakantie vastgeplakt, voordat ik morgen weer naar mijn eiland vertrek. En dus: zoeken naar de papieren. Waar is mijn jaaropgave? Heb ik nog ruimte voor mijn lijfrente? Zijn de ziektekosten hoog genoeg, of vindt de inspecteur me nog gezond? (jammer, of gelukkig: ik heb geen aftrek). Hoe hoog zijn de giften? Zo weinig? Gelukkig geen bij te tellen auto meer, dat scheelt. En als enige Nederlander zonder hypotheek valt ook al niets meer te claimen. Nou ja, dan maar eens met toegeknepen ogen op de “akkoord” button klikken. Waaaat? Een teruggave. En niet zo zuinig ook. Snel verzenden en morgen maar eens naar Gouda bellen waar mijn geld blijft. Wat denken ze wel bij die belastingdienst, steeds maar tot het laatste moment wachten met het uitbetalen. Als ik het volgende week niet heb bel ik Kassa!

Vrolijk pasen! Happy easter!

Cheltenham Festival

Vandaag naar het Cheltenham Festival geweest. Een enorme happening, het grootste meerdaagse (paarden) race evenement in Engeland (en ter wereld misschien wel?). Gedurende de vier race dagen bezoeken 250.000 mensen de races. Vanuit heel Europa, maar vooral uit Ierland komen de mensen naar Cheltenham toe. Alle hotels zijn ondanks de meer dan verdubbelde prijzen al maanden vantevoren volgeboekt. In de hele stad hangt een andere sfeer, opgewonden, veel feesten, kortom: een echte happening.Je begrijpt het al, hier moest ik toch ook wel even aan deelnemen. Dus enkele maanden geleden al kaartjes besteld en twee collega’s zo ver gekregen om mee te gaan. Goedkoopste kaartjes genomen, toch altijd nog 30 pond. Maar inmiddels ook wel gemerkt dat de races bekijken maar een klein onderdeeltje is. Het gaat in Engeland nl vooral om het gokken. Je kunt hier op alles gokken wat los en vast zit, en dat doen we dan ook met zijn allen. En niet zo zuinig ook. De 250.000 bezoekers aan de races zullen deze week voor 40 miljoen pond vergokken, dat is gemiddels 200 pond per bezoeker! En dat maakt de bezoekers alleen maar fanatieker, want ik wist niet dat 60.000 mensen tegelijk zo konden schreeuwen.

Red Nose Day

Vandaag staat Engeland in het teken van Red Nose Day, oftewel Comic Relief. Een beetje als reaktie op Band Aid besloot men (onder leiding van Lenny Henry) 20 jaar geleden om een charity show te houden waaraan alle vooraanstaande komieken mee zouden doen. Met natuurlijk een lange inzamelings show op de BBC TV. In veel winkels kun je al weken van tevoren ook rooie neuzen kopen, of allerlei andere artikelen, zoals een grote neus voorop je wagen. De neuzen hadden dit jaar een veelkleurig kapseltje bovenop, zoals te zien in het logo hiernaast. Kikken!

Het lijkt wel of Engelsen geboren zijn voor liefdadigheid. Een groot gedeelte van de bevolking doet er aan mee. En slechts korte tijd na de inzameling voor de Tsunami, en met de jaarlijkse inzameling door Children in Need (met Terry Wogan) trekt men toch net zo makkelijk weer 37 miljoen binnen. Met de verwachting dat het nog hoger zal worden. En dat doet men met veel inventiviteit. Rooie kapsels, dagenlange shows waarin celebrities zich vrijwillig in vla laten dompelen, collectes bij bedrijven en in winkelstraten, en overal de mogelijkheid om geld te storten. En dat dus niet alleen nu. Binnen mijn bedrijf worden vrijwel elke week kleine collectes gehouden voor weer een ander goed doel. Win een taart, of een teddybeer, of noem maar op.

Ik heb me in elk geval goed vermaakt. De Engelse humor is goed aan mij besteed. Wat dat betreft blijf ik maar hier Smile

Vliegveld-oorlog

WordPress Theme Design