Ministry of silly walks

Goeie tijden, slechte tijden

Je hebt goeie weken en slechte weken. Zo heb je ook hele goeie en inderdaad, hele slechte weken. Mijn afgelopen week viel ongetwijfeld in de laatste categorie. Een historisch dieptepunt.

De hele week al elke dag weer fikse problemen in Engeland, en ook vandaag in Nederland niet echt een lekkere dag gehad. Bij het begin van mijn Engeland tripje waren de voornemens goed, betrokkenheid bij het thuisfront zou groot zijn. Maar de praktijk blijkt toch steeds weer anders. Als je zo eens in de 14 dagen op kantoor komt krijg je een gevoel als een vreemde op bezoek in een onbekende omgeving. Je vervanger zit op jouw stoel achter jouw bureau. En je moet zelf op zoek naar een werkplekje ergens achterin de zaal.

En met het wel en wee van je oude omgeving heb je ook niets meer te maken. Geen idee wat zich er allemaal afspeelt. Terwijl je ook in Engeland natuurlijk een stranger blijft. Kortom: een enorm Remi gevoel maakte zich weer van me meester. Eerst maar eens mijn persoonlijke spullen van mijn vroegere bureau gehaald. Zo, dat zal ze leren: die lege droppot zullen ze vast wel missen . Het slaat helemaal nergens op natuurlijk, en mijn (tijdelijke?) vervanger doet ook maar zijn werk. Maar ik heb voorlopig maar even geen werkdagen thuisfront meer in de planning staan.

Het begin van het weekend dus een beetje in een winterdipje. Alleen op de wereld, zoiets. Gelukkig duren zulke gevoelens bij mij maar een paar dagen. Lekker genieten van het weekend, pilsje erbij, beetje surfen, TV kijken en zo. Dus niemand hoeft bezorgd te reageren hoor .

File ellende op de N207

Vandaag weer eens het genoegen mogen smaken om in de file te staan op de N207. Na maanden in 10 minuutjes over Engelse rotondes naar mijn werk gesneld te zijn, nu weer tergend langzaam in 75 minuten de 22 kilometer tussen mijn woonplaats Alphen aan den Rijn en mijn werkplaats Hoofddorp afgelegd. Maar geen nood, de deskundigen van de provincie zijn bezig met de aanleg van een fietsers tunnel en een busbaan.

Ok, er steken per dag maar enkele tientallen fietsers de N207 over (veel meer fietsers rijden er tenslotte evenwijdig aan de N207 naar school in Alphen). En ok, er rijden maar een paar bussen per uur naar Leimuiden. Maar toch is het vast een geniaal plan om hiervoor miljoenen uit te trekken en de automobilisten lekker in de file te laten verrekken. Een half uur, alleen maar om vanaf de Herenhof op de N207 terecht te komen. Wat een uitvinding! Reakties van andere automobilisten zijn trouwens te vinden op www.n207.alphen.com

Gelukkig rij ik morgen gewoon weer aan de linkerkant van de weg (of was het toch…….).

Hmmmmmm……..

Ik weet wel wat ik het meeste mis tijdens kouwe avonden in Engeland: zuurkool met worst. Lekker vanavond, en morgen opbakken. Was het maar vast morgen Smile.

Boodschappen doen: hemel of hel?

Weg met schoolbank.nl

Miljoenen hebben zich de afgelopen maanden (jaren) geregistreerd bij Schoolbank.nl, of de klonen dienstmakkers.nl of werkmaten.nl. Leuk om oude klasgenoten terug te vinden, schoolfoto’s uit te wisselen en zo. De een meldt alleen zijn of haar naam, de ander nam de moeite om een heel verhaal te schrijven. Wel jammer dat je moest registreren en betalen om elkaar te emailen, maar bij unieke kontakten kon dat er wel vanaf natuurlijk.

Helaas heeft de site sinds kort besloten om aan alle bezoekers geld te vragen. Doe je dat niet, dan zie je alleen nog de naam staan en de eerste vijf of zes woorden. Geen foto’s meer en ook geen beschrijvingen van je klasgenoten. Het wachten is dan ook op een nieuwe site met vergelijkbare mogelijkheden. Want op schoolbank.nl zullen velen (en ik ook) voortaan wel weg blijven.

Beetje dom

Hebben we in Nederland wel eens een schandaaltje rond het koningshuis, in Engeland kennen ze daarin de overtreffende trap. En met ontelbare tabloids en TV zenders kun je er ook de hele dag van genieten. Dit keer heeft Prins Harry een feestje van vrienden bijgewoond. Althans, hij dacht dat het vrienden waren. Want een van de aanwezigen heeft een foto gemaakt van de prins tijdens dit gecostumeerde feestje.

En wat had Harry uitgekozen als kostuum? Een nazi uniform inclusief band met hakenkruis op de arm. Normaal al een geval van jeugdige onhandigheid, maar een paar weken voor de herdenking van Auswitch helemaal een groot schandaal. En dus houden journalisten, burgers en politici zich er druk mee bezig. Elk journaal begint live voor een paleis.

Om met Maxima te spreken: Harry is een beetje dom….. In dit geval een beetje heel erg dom. Een beetje stom zelfs.

Reclame misleidend?

Fraai he, die reclame van Venco drop. Mooie dame bij de paspoortcontrole. Nou ben ik al heel wat keren op Schiphol geweest, maar zo’n vriendelijk lachende dame zie je er niet hoor. Sterker nog, die Nederlandse heren proberen elke week meer op hun strenge buitenlandse collega’s te gaan lijken. Geen glimlach kan er vanaf. Als er eentje in een extreem goeie bui is, wil er nog wel eens een “goeie reis” volgen, maar liever kijken ze toch alsof ze het jammer vinden dat ik geen achterstallige boetes heb Eek! .

Happy new year

Ik wens iedereen een heel gelukkig, gezond en gezellig 2005!

Het jaar is voorbij, het vuurwerk afgestoken, de oliebollen zijn op. En op het moment dat ik dit schrijf springen de schansspringers weer over het scherm in Garmisch Partenkirchen. Een start vol echte tradities. En natuurlijk met goede voornemens. Morgen dus maar eens op de weegschaal staan. Het voordeel is dat je in Engelse stones een stuk lichter lijkt Smile Als ik mijn goede voornemen vol kan houden, kom ik er in elk geval op terug.

WordPress Theme Design