Koffie met een glimlach

Vandaag is op crematorium Hofwijk te Rotterdam Arie Korporaal herdacht. Arie is afgelopen vrijdag, in zijn slaap, overleden. Hij was van plan om op die dag voor de 40e keer de Vierdaagse van Nijmegen te voltooien. Dat heeft niet zo mogen zijn.Zelf kende ik Arie zo’n 20 jaar. Ik leerde hem kennen als mede-wandelaar, tijdens de tochten in Rotterdam en natuurlijk tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. “Dat is de voorzitter van de wandelkring”, werd me ingefluisterd. Want wandelende bobo’s waren tenslotte een soort bekende Nederlanders.

Later kwam ik hem ook tegen op de rustposten van de RET. Zelf was ik inmiddels van wandelaar gedegradeerd tot verzorger. En dus heb ik hem jarenlang zijn drankjes aan mogen geven. Want Arie leek in heel veel op mijn vader: leiver niet zitten, nooit klagen, geef me maar wat te drinken, dan gaat het allemaal goed. Want Arie was geen klager, het ging altijd “best”. Zelfs als hij op de eerste dag voor de Waalbrug al languit was gevallen, ging het nog altijd “best”.

Al die jaren was de vaste grap tussen Arie en mij dat het na zoveel drankjes aanbieden, toch wel eens tijd werd dat ik in dat kringbestuur zou komen. Daar lachten we dan weer om. Onder het genot van een glimlachje, de vaste bezoekers van de RET weten dan wel wat ik bedoel. Arie wist dat zeker, als hij met

Finale: de dag van Cuijk

De derde dag zit er op. Na de regen van dinsdag en de mist/zon/regen van woensdag, was er vandaag sprake van een erg warme dag. De dag begon mistig en benauwd, maar al snel brak de zon door. En toen werd het erg warm. Van “Het havenbedrijf” hebben we geleerd dat het opzetten van een tent toch altijd erg moeilijk blijft.

Volgens de KNBLO waren er ook vandaag weer erg veel uitvallers te betreuren, dus voor de hele week stevenen we op een record af. Waar het nou precies aan ligt? Een combinatie van het weer en onervarenheid misschien? Onder de Rotterdamse wandelaars zijn in elk geval relatief weinig “slachtoffers” te betreuren, voor zover we na kunnen gaan. De gehaktballen zijn in elk geval met smaak door zo’n 400 wandelaars gegeten.

Vrijdag dus alweer de laatste dag. Voor “onze” wagen C betekent dat een rust in Beers, zo’n kleine 25 km van de finish. Vaak het tijdstip om alvast afscheid te nemen en “tot volgend jaar” te roepen. Zaterdag een berichtje over deze laatste dag.

De dag van Groesbeek

De derde dag zit er op. Na de regen van dinsdag en de mist/zon/regen van woensdag, was er vandaag sprake van een erg warme dag. De dag begon mistig en benauwd, maar al snel brak de zon door. En toen werd het erg warm. Van “Het havenbedrijf” hebben we geleerd dat het opzetten van een tent toch altijd erg moeilijk blijft.Volgens de KNBLO waren er ook vandaag weer erg veel uitvallers te betreuren, dus voor de hele week stevenen we op een record af. Waar het nou precies aan ligt? Een combinatie van het weer en onervarenheid misschien? Onder de Rotterdamse wandelaars zijn in elk geval relatief weinig “slachtoffers” te betreuren, voor zover we na kunnen gaan. De gehaktballen zijn in elk geval met smaak door zo’n 400 wandelaars gegeten.

Vrijdag dus alweer de laatste dag. Voor “onze” wagen C betekent dat een rust in Beers, zo’n kleine 25 km van de finish. Vaak het tijdstip om alvast afscheid te nemen en “tot volgend jaar” te roepen. Zaterdag een berichtje over deze laatste dag.

De tweede: de dag van Wijchen

Zo, de tweede dag zit er op. De ronde rond Wijchen is afgelegd. Voor onze verzorgingswagen een vroegertje, de wekker liep om half 3 af. Om iets voor vier uur stonden we in het zeer donkere bos van Alverna koffie en thee te zetten voor onze wandelaars uit de Rotterdamse regio.Het weer was een stuk beter dan gisteren. Maar door de grote vochtigheid bleef het wel erg klam en aanvankelijk ook enkele uren wat mistig. Daarna brak de zon door. Helaas in de middag (vanaf 15 uur) gevolgd door een flinke bui regen, waar de wat latere wandelaars weer behoorlijk veel last van hadden.

Misschien verklaart dat ook het record aantal uitvallers voor een tweede dag. Deze dag is toch altijd al de route met de meeste uitvallers, maar nu waren het er ruim 2300, heel wat meer dan de 1800 van vorig jaar. Onder “onze” wandelaars lijkt het gelukkig erg mee te vallen.

Helaas hadden we wel een uitvaller in de verzorging. Maar Aad is er inmiddels weer helemaal bovenop en zal ons morgen (donderdag) weer begeleiden bij de gehaktballen rust in Groesbeek. Verder kan ik nog zeggen dat de sfeer er bij wandelaars en verzorgers goed in zit. Dus we houden het allemaal wel vol tot vrijdag hoor. Blijf gerust berichten plaatsen. De “verse” berichten voor onze rust op donderdag worden ‘s ochtends om half zes geprint. Latere berichten worden op vrijdag bij de rust in Beers opgehangen, zo’n 20 km voor de finish.

Groeten uit Nijmegen, Rob de Winter

De eerste dag van de Vierdaagse: de dag van Elst

De eerste dag zit er op. Samengevat: het was nat. Erg nat! Om een uur of 8 begon het te regenen, en pas om een uur of drie werd het weer droog. Pessimisten lopen dan rond met een gezicht op onweer: “wat een kl*te weer”, optimisten kan het allemaal niets schelen: “ach, het is maar

WordPress Theme Design