De Stad Van Morgen: is Alphen 2.0? #dsvm

Mijn stad (dorp?)

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Responses to “De Stad Van Morgen: is Alphen 2.0? #dsvm”

 1. Ben het helemaal met je eens. Het is makkelijk om meteen in de hoek te zitten met kritiek. Kritische vragen moeten niet uit de weg gegaan worden, en tegelijkertijd kunnen we waarderen wat er gebeurt. Ik vind het heel slim en inventief hoe de gemeente met de nieuwe media is omgegaan. Begrijp wel enigzins wat de gedachte achter alle geheimzinnigheid zou kunnen zijn (een boel buzz creeeren, wat ook gebeurde, gaf mij een hoop voorpret en nieuwsgierigheid), toch schommelt het een beetje tussen iedereen betrekken en alles open bediscussieren en besloten bijeenkomsten en aparte clubjes. Ik zeg dit vanaf de zijlijn dus misschien overzie ik het niet goed.
  Ik vind het erg goed dat getracht is jongeren te betrekken en ben vooral heel benieuwd naar van wie er respons kwam (opbouw groep). Heel inspirerend om zo te brainstormen en reacties van anderen te lezen, en trouwens ook als niet erg doorgewinterde Alphense beter op de hoogte te raken van wat er allemaal speelt.
  Voor mij blijft dus het positieve staan- er zijn heel veel reacties gekomen, veel discussie en interactie over de Alphense politiek en dat alleen al is toch wat veel gemeentes zich wensen?

 2. Bas Bosman says:

  Beste Rob,

  Je complimenten verbazen mij een beetje. Ook dat je praat in 2.0 terwijl we al ruim begonnen zijn aan 3.0.

  Ik denk dat de Gemeente een compliment verdiend, maar gewoon doet wat het moet doen. De burgers betrekken met de middelen die voor handen liggen. Net als dat een piloot zijn kist aan de grond moet zetten. Alleen dronken charter passagiers klappen daar nog voor.

  Daarbij denk ik dat de Gemeente helemaal niets geinitieerd heeft. Het heeft gewoon geluisterd naar een goed reclameburo.

  Wat jammer is dat ze de nieuwe media niet weten in te zetten en gebruiksklaar weten te maken voor de mensen die het nog niet kennen. Op die manier missen een hoop mensen weer de boot. Neemt niet weg dat ik #dsvm een goed initiatief blijf vinden.

 3. Bas Bosman says:

  Ik bedoel overigens: ik denk dat de gemeente geen compliment verdient, maar gewoon doet wat het moet doen. Blijft lastig tikken 3.0 op je mobieltje Wink

WordPress Theme Design