Twitter vakantie

Op 11 oktober 2008 heb ik twitter ontdekt. Na een heel langzaam begin raakte ik in november en december in gesprek met de eerste tweeps. Lekker overzichtelijk, paar vaste personen, elke avond weer een leuke ontmoeting. Vaak ging het over aktuele onderwerpen, samen kijken en commentaar leveren op TV programma’s, soms tot diep in de nacht. Een fietsenhok bestond nog vrijwel niet (of ik was er in elk geval virtueel te jong voor Grin ).

In januari 2009 mijn eerste tweetup, de #NJSW oftewel Nieuwjaars Strandwandeling in Renesse (mede mogelijk gemaakt door Poken Big Smile ). Leuke ervaring, mijn eerste kennismaking met levende tweeps, o.a. @annekekassteele, @chantalcoolsma, @slijterijmeisje en familie, @lieveliesje, @tonvanderhoeve, @gufler, @vanmaanen, @mautje1975, @jillesdotcom, @syljil, @jelleg en @jurreg (en misschien vergeet ik er nog een paar). Na twee jaar heb ik er nog steeds een goeie herinnering aan, en volg deze tweeps ook nog dagelijks. Twitter is leuk, maar real life voegt er zeker wat aan toe. Twee drukke twitter jaren volgden, evenals contacten op hyves, facebook, skype, linkedin, noem maar op. En heb tijdens verschillende tweetups 150 tweeps in het wild ontmoet.

Waarom deze terugblik? Niet omdat ik binnenkort in stilte weer een jaartje ouder word (slik). Gevoelens van vroeger was alles beter heb ik absoluut nooit. Of ik doe net alsof ik ze nooit heb Shock . Wel omdat het allemaal zo veranderd is, en ik daar dan weer een beetje aan moet wennen. Het aantal volgers en gevolgden (bij mij redelijk in evenwicht) is gestegen van enkele tientallen naar ruim 1000. Dacht je in het begin iedereen te kennen, nu kan dat dus allemaal niet meer. Met facebook kan het nog net, maar in realtime Tweetdeck komen de tweets zo snel voorbij dat er geen beginnen aan is.

Komt bij dat de inhoud ook erg veranderd is natuurlijk. Sommige tweeps laten 15x per dag weten op welke Alphense brug ze rijden, een groep noemt elkaar lief, snoezig en schattig (back to the sixties), een ander deel veroordeelt de ander vanwege overtuiging, politieke voorkeur, of zelfs de voorliefde voor een voetbalclub. Kortom: moderne tijden, ook online Mad Razz . Ik veroordeel ook echt helemaal niks, iedereen moet vooral doen en laten wat men leuk vindt, dat is de kracht van bijvoorbeeld twitter. Soms wordt het me online allemaal een beetje teveel, te druk. Als ik het vergelijk met de wereld om me heen (waar geen enkele

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

9 Responses to “Twitter vakantie”

 1. anneke van de kassteele says:

  Hoe herkenbaar en begrijpelijk..Smile En toch mis ik mijn twitter-rots-in-de-branding! Ik wens je een h

 2. Claudia says:

  Geniet van de stilte en Barcelona! Ook alvast een fijne verjaardag. daarna weer terug in de madhouse van het web.

  Groet,
  Claudien70

 3. Martijn Rijk says:

  Hoi Rob,

  Veel plezier in Barcelona. Ken je daar al wat adressen of wil je nog tips? ( DM of mail me dan maar martijn @ tikkel . nl )

  Tot snel terug op Twitter!

 4. Rob says:

  Mooi, binnen een paar minuten aantal reakties, hier en via DM. Tot nu toe bijna allemaal met “herkenbaar” Smile Best wennen om straks weer zonder telefoon naar bed te gaan hoor .

 5. Wendelien says:

  Zeker herkenbaar. Al merk ik dat twitter steeds meer “done” wordt in mijn omgeving. Al heb ik hele goeie vrienden aan wie ik nog steeds niet vertel dat ik twitterWink
  En af en toe een kleine twitterbreak doet het verlangen naar twitter weer helemaal aanwakkeren! Fijne vakantie!

 6. Christine says:

  Hey Rob, wat zie je er kut uit. Feyenoord gelijk gespeeld zeker? Ik had nog zomaar een gesprekje met een wildvreemde in de dierentuin die een Feyenoord jas droeg. Dat zegt wel wat he, ik mis jou.

  Ik begrijp dit soort dingen nooit zo goed en erover bloggen al helemaal niet Wink maar, je moet doen waar jij van denkt dat je beter wordt. En als je terug bent, mag ik dan wel gewoon zeggen: Goedemorgen lieve Rob? Als ik het echt meen? Reminds me, ik trek volgende week dan de Prosecco open en proost op jou en mijn nieuwe baan!

  Liefs

 7. Rob says:

  Christine, beter worden? Ik ben niet ziek hoor Smile. En jij mag altijd alles tegen me zeggen. Dat mag trouwens iedereen Cool

 8. Christine says:

  Hey Rob, ik heb je gemist, heb je gezocht en jouw post gevonden. Zo begrijplijk! Geniet ervan en tor gauw! Kusje van Julius…

 9. petitjessie says:

  Ik mis jou ook hoor Frown

WordPress Theme Design